Mbo-jongeren met behoefte aan extra ondersteuning hebben soms moeite met de overstap van opleiding naar werk. Voor hen is de stage een cruciaal moment om te ervaren wat ze nodig hebben om een succesvolle professional te worden. Stages helpen bij een realistisch zelfbeeld.

In deze filmpjes vertellen Kevin, Mike en Stijn over hun ervaringen tijdens de stage. En de extra begeleiding die ze kregen.

 

Kevin krijgt extra hulp voor duidelijkheid en structuur

 

Kevin is verspaner in opleiding. Tijdens zijn stage krijgt hij extra begeleiding van een jobcoach en zijn stagebegeleider op het werk. Vooral de duidelijkheid en structuur die dit biedt werken goed voor hem. Kevin is al door meerdere werkgevers benaderd voor een baan tijdens zijn stage. Bekijk Kevins verhaal.

 

 

Mike heeft behoefte aan zorg op maat

 

Mike wil technisch onderwijsassistent worden. Hij wil vooral als persoon gezien en gehoord worden. Want iedereen met autisme is anders. Hij krijgt extra ondersteuning vanuit school van coördinator Marjan. Ze helpt hem zijn wensen om te zetten in acties: van vacatures zoeken tot een goed LinkedIn-profiel. Bekijk Mikes verhaal.

 

 

Stijn leert hulp vragen wanneer hij dit nodig heeft

 

Stijn is programmeur in opleiding. Hij vindt het fijn dat hij tijdens zijn stage direct als gelijke behandeld werd, maar liep door deze verantwoordelijkheid wel vast. Dankzij extra begeleiding vanuit de stage en school wanneer hij dat nodig heeft, gaat het nu veel beter. En leert hij doemdenken om te zetten naar iets positiefs. Bekijk Stijns verhaal.