Acht dimensies in de overgang van opleiding naar werk

Inleiding

Werk jij als professional vanuit je bedrijf, mbo-instelling of gemeente met jongeren die extra steun nodig hebben bij hun overgang van opleiding naar werk? Dan wil je alle beschikbare kennis en ervaring kunnen gebruiken. Op het Kennisplein delen we deze kennis, tips en inspiratie met je.

Gebruik kennis die er al is

Gelukkig weten we veel over mbo-jongeren en hun behoefte aan ondersteuning. We hebben deze kennis voor je verzameld in 8 thema’s. Die helpen je om te werken aan verbeterpunten: stel de student centraal in je aanpak, geef aandacht aan elke fase in de overgang van opleiding naar werk en zorg voor goede organisatorische afspraken in je school of gemeente en in samenwerking met regionale partners.

Bij elk thema vind je informatie, tips & tricks en voorbeelden van hoe collega’s dit doen in hun organisatie. Ook lees je waar je terecht kunt voor verdere informatie en ondersteuning.

Heb je zelf een voorbeeld van jullie aanpak van school naar werk? Mail ons en we delen het hier. Zo werken we samen aan effectieve en efficiënte ondersteuning van Opleiding naar Werk.

Ontdek nog meer tips,
tricks en downloads!

Aanmelden scan

Overtuigd van onze scan?
Meld je dan snel aan voor een afspraak!